Skip to content

Coaching of therapie met paarden

Bij ’t Bonte erf wordt ook coaching/therapie met paarden geboden. Yvonne heeft hiervoor een opleiding gedaan tot Equitherapeut en is daardoor bevoegd om coaching en therapie te bieden met hulp van paarden. Sinds januari 2018 is Horse4Balance opgericht omdat wij ook graag deze mooie vorm van coaching/therapie willen bieden aan kinderen, volwassenen en ook aan bedrijven/teams die dit nodig hebben.

Horse4Balance biedt paardencoaching en -therapie met hulp van de paarden op ’t Bonte erf. Daar waar meer individuele ontwikkeling belangrijk is met directe coachvormen, is Horse4Balance een mooie aanvulling. Bij kinderen, pubers en volwassenen wordt in gegaan op hulpvragen en dilemma’s en worden paarden ingezet. Ook voor gezinnen is paardencoaching een mooie manier om inzicht te krijgen in hoe u als ouders de balans in het gezin weer terug kunt vinden.

't Bonte erf

De pure feedback van een paard in de vorm van spiegeling zonder enig waardeoordeel. De interactie tussen paard en mens zullen tot een proces van persoonlijk inzicht leiden. De impact van ervaringen die worden opgedaan tijdens een sessie, waarbij paarden worden ingezet, is groot. Een sessie heeft de duur van gemiddeld 1-1,5 uur, waar nog voorbereiding en verslaglegging bij komt.

Ook willen ’t Bonte erf en Horse4Balance iets betekenen voor kinderen van 6-12 jaar en pubers door het aanbieden van “Pony Power” cursussen. Gedurende de cursus van 6 bijeenkomsten, in een groepje van maximaal 6 kinderen of pubers, wordt gewerkt aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden, omgaan met emoties, het aangeven van grenzen, samenwerken en het verkrijgen van meer zelfvertrouwen. Zie hiervoor elders op deze site.

Wilt u meer informatie? Neemt dan gerust contact op, dan kunnen wij alles vertellen over paardencoaching/therapie of Pony Power.