Binnenkort volgt een nieuwe column van Sjimmie!!

 

December en haar clichés (2017)

Een jaar geleden schreef ik mijn eerste column en had mij voorgenomen niet teveel in herhaling te vallen. Nu ik mijn eerste jubileum maak betrap ik mij er echter op dat ik toch weer graag over wil vertellen. Clichés die bij deze tijd van het jaar horen en na meerdere keren de pen opnieuw opgepakt te hebben, besefte ik me ineens dat de maand december misschien juist wel symbool staat voor clichés. Ongeacht alle hectiek van het afgelopen jaar en alle problemen in de wereld blijft de maand december altijd voor hetzelfde staan, denk aan ouderwetse gezelligheid, stilstaan bij het afgelopen jaar en bedenken hoe we komend jaar (nog) mooier gaan maken.

En dan opeens bedenk ik me dat de zorgboerderij eigenlijk voor hetzelfde staat. Ongeacht alle dingen die zich in het dagelijkse leven afspelen bieden wij onze deelnemers weer die veilige omgeving waarvan ze weten wat het hen biedt. Namelijk de omgeving waarin ze weer kunnen zijn wie ze soms willen zijn of dat ze weer iets nieuws hadden geleerd waarvan ze dachten dat ze dat nooit zouden kunnen. Of gewoon even gezellig samenzijn en vergeten wat alledag brengt. En ik………. ik blijf net zo koppig meedoen in alle clichés en ga genieten van het vuurwerk vanuit m’n warme stal, waar ik als  ezel heel graag de droogte en warmte opzoek in de maand december

IAAAA SJIMMIE

 

Het voorjaar is begonnen (2017)

Eén keer per jaar is het altijd een aangename verrassing op zondagochtend. Dan komt het eten een uur vroeger!!! Geen idee waarom dat is maar ik ben er altijd erg blij mee.

Vaak is het ook een voorbode van heel veel andere leuke dingen. Het weer wordt een stuk lekkerder, leuke jonge dieren worden geboren, de bloemen gaan weer bloeien maar misschien nog wel het belangrijkste het gras begint weer heerlijk lang en mals te worden!

Waar ik de hele winter buiten bivakkeer in mijn wintervacht komen de mensen nu ook weer steeds meer naar buiten. Veel buitenactiviteiten worden weer opgepakt en er is weer steeds meer gezelligheid buiten. Niet alleen maar omdat iedereen weer buiten komt maar ook omdat iedereen weer een stuk vrolijker wordt. De zon doet wonderen met mensen en zorgt altijd voor veel positiviteit.

Ik verheug me op alle leuke dingen die weer gedaan gaan worden hier op de zorgboerderij en op de enthousiaste verhalen van wat de kinderen met de beesten gedaan hebben in het bos en op het strand. Ikzelf mag niet meer nadat ik, met mijn koppigheid, de laatste keer dat ik mee ging midden op de weg bleef staan en ik me mooi niet op andere gedachten liet brengen (wel grappig om te zien hoe creatief mensen dan kunnen zijn trouwens….). De bestuurders van de auto’s keken maar raar uit hun ogen als ze langzaam voorbij me reden……

Ondanks dat al die gekkigheid niks voor mij is vind ik het des te leuker om te zien wat mooi weer met iedereen doet. Ik hoop dan ook dat iedereen een heerlijk voorjaar tegemoet gaat zonder al teveel ezels uhmm … beren op de weg. Geniet van alle vrolijkheid! Dan geniet ik extra van al het lekkere groene gras!!

IIIIIIAAAAA SJIMMIE

 

Tjonge dat was een drukke week zeg! (september 20126)

Al wekenlang gebeurde er interessante dingen om mij heen. Natuurlijk moest ik al die tijd alles goed in de gaten houden want ik ben nogal nieuwsgierig. Maar die laatste week was het niet bij te houden! Allerlei mensen die hielpen met de laatste klusjes en langzaamaan zag ik wat Yvonne al de hele tijd in haar hoofd had voor ’t Bonte erf!

Zondag was de open dag. Jammer dat het zo regende na al die mooie dagen maar dus nog leuker dat er zoveel mensen kwamen kijken. En wat een leuke mensen! Iedereen wilde me leren kennen en stelden allemaal vragen over hoe het hier is. Ik heb ook veel kinderen leren kennen en daar zaten er ook wel een paar tussen die hoop ik m’n vriendje of vriendinnetje willen worden met me want ik vond het heel erg gezellig. Het enige waar ik wel blij mee ben is dat die gekke ranja-koe weg is, die was maar ongezellig hoor! Die loeide niet eens terug als ik balkte.


Oja, voor alle vriendjes en vriendinnetjes die mij nog eens willen zien of die niet konden komen zondag, kom gerust eens langs! Er worden nog inloopmiddagen geregeld maar bel vooral yvonne om af te spreken wanneer je met me komt spelen!

IIIIIIIAAAAAAAA SJIMMIE

(Groetjes Sjimmie)

Recommended Posts