Skip to content

Pony Power voor kids

Pony Power voor kids is een landelijk concept, namelijk een unieke sociale vaardigheidstraining voor kinderen vanaf 6 jaar (tot 12 jaar). De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van de sociale vaardigheden en het ondersteunen van de emotionele groei en vindt plaats in een groepje van miximaal 6 kinderen.

De lessen zijn praktijkgericht, educatief en speels, en met pony’s, waardoor er een dynamische leeromgeving gecreëerd wordt. Leren van en met elkaar en met de pony’s.  Letterlijk in beweging komen, zelf doen, zelf ervaren en zelf leren.

De “Pony Power Kids” zetten reeds op jonge leeftijd belangrijke stappen en vormen hiermee een stevige basis voor hun verdere ontwikkeling. Gedurende de cursus wordt aandacht besteedt aan de thema’s die er voor zorgen dat een kind letterlijk in zijn of haar kracht komt. Dat betekent dat er behoefte is aan enkele essentiële pijlers die zorgen voor emotionele groei en ontwikkeling. Gedurende de vijf bijeenkomsten (en daarna na een maand of drie nog een terugkom-bijeenkomst) behandelen we op praktische wijze thema’s zoals: communicatie, je ruimte verkennen, grenzen aangeven en bewaken, samenwerken, balans zoeken en vinden, omgaan met winnen en verliezen, de IK-boodschap en meer….

Doordat de cursus met pony’s wordt gegeven, leren de kinderen op een prettige en praktische manier over de inhoud van de thema’s. Elk stuk theorie wordt gekoppeld aan een of meer praktische oefeningen met de pony’s. Kinderen zien hierdoor hoe de lesstof werkt in de praktijk: ervaring opdoen in wat wel en niet werkt. Hierdoor ontstaat er een positieve houding bij kinderen en groeien ze figuurlijk in hun welbevinden en sociale vaardigheden. Ze leren op zichzelf vertrouwen, gedrag van zichzelf en anderen te begrijpen, en ze durven hun grenzen te verleggen.